MDOGS Training & Advies  
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

GEDRAGSTHERAPIE TRAJECT

Ervaar je het gedrag van je hond als een probleem?
MDogs kan je helpen met het oplossen van dit probleem met  deskundig advies en begeleiding in de vorm van een gedragstherapie traject.

Werken aan gedrag kan van alles zijn, bv doelen zoals:
-vriendelijk gedrag naar mens/hond/dier
-joggers, fietsers, auto's niet najagen. 
-zindelijk zijn in huis, geen sloopgedrag.
-alleen (thuis) kunnen zijn.
-een stabiele hond zonder angst, agressie of uitvallen.

GEDRAGSTHERAPIE IS MAATWERK !

Gedragsverandering bij honden creëren is niet hetzelfde als gehoorzaamheidsoefeningen aanleren zoals zit, blijf, volg etc. Het is belangrijk om gedrag en lichaamstaal bij honden te kunnen lezen en juist interpreteren middels kennis van hondengedrag.  Een gedragstherapeut weet hoe je oorzaken van een gedragsprobleem kunt achterhalen en welke therapiemethoden er zijn om in te zetten.  Gedragstherapie is een specialisatie waarvoor je kunt kiezen nadat je de opleiding voor hondentrainer hebt afgerond.
Bij een gedragsprobleem heb je de expertise van een gediplomeerd hondengedragstherapeut nodig, iemand met vergaande kennis en ervaring op het gebied van gedrag, middels een afgeronde studie.

Als gecertificeerd gedragstherapeut maak ik deel uit van het professionele netwerk van DogVision.
Kijk voor meer info of om de netwerkkaart te bekijken op de website van DogVision.

Een hondengedragstherapeut helpt de hondeneigenaar om inzicht te krijgen in het gedrag van zijn hond en geeft gericht advies en ondersteuning bij het ombuigen van probleemgedrag naar gewenst gedrag.
Bij gedragstherapie worden hond en situatie in kaart gebracht. Het (probleem)gedrag en de lichaamstaal van de hond worden geobserveerd, oorzaken worden zo goed mogelijk achterhaald en er wordt zo mogelijk een juiste diagnose gesteld. Hieruit volgt een behandelplan op maat om het probleemgedrag op te lossen. Dit behandelplan is specifiek voor jouw hond, want een hond is een individu en de context met het (probleem)gedrag is in elke situatie anders. 
Met het behandelplan op maat krijg je de nodige inzichten, kennis en handvatten waar je zelf mee aan de slag gaat. Het doel van gedragstherapie is het probleem hanteerbaar te maken, gericht op blijvende oplossingen (geen zogeheten quick fix), binnen realistische verwachtingen. 

Een gedragstherapie traject kan best ingrijpend zijn, werken aan een gedragsverandering kan emotioneel, frustrerend of uitputtend zijn voor zowel eigenaar als hond. Het is hard werken en vraagt om de dingen anders te gaan doen dan voorheen, zodat je het gedragspatroon bij je hond (en jezelf) kunt doorbreken.
Om het traject zo goed mogelijk te doorlopen met een hoogst haalbaar resultaat, is er een langdurig traject met totaal 2 praktijk sessies en 1 telefonisch advies sessie waarin we werken aan het verbeteren van het gedrag van de hond en de situatie. U krijgt mijn persoonlijke begeleiding en aandacht tijdens dit traject, zodat u er niet alleen voor staat. Gedurende het hele traject is er mogelijkheid tot telefonisch of mail contact om feedback te krijgen en het verloop te bespreken en bijstellen waar nodig. Het initiatief ligt hiervoor bij u zelf, zodat u op die momenten waar nodig meteen feedback en advies kunt vragen. 

We overleggen steeds hoe het gaat, of u op de goede weg bent en waar eventueel moeilijke punten zitten. Indien nodig stellen we het plan bij en/of voegen oefeningen toe. 
Als laatste volgt er een telefonisch advies sessie als extra ondersteuning met sturing, verbeter-punten en eventuele vervolgoefeningen.

Voor aanmelding  Gedragstherapie traject  klik hier  info@mdogs.nl

Het gedragstherapie traject omvat:

-Ter voorbereiding invullen van een uitgebreide vragenlijst (eventueel filmpje van het probleemgedrag).
-Probleemanalyse en vaststellen van de oorzaken.
-Consult bij u thuis (1,5 tot 2 uur) met observatie, diagnose, advies, eerste stappen in praktijk brengen.
-Persoonlijk advies en het behandelplan op papier.
-Binnen 1 a 2 weken na het consult een vervolg sessie van drie kwartier.
-Als follow up een advies sessie van 30-45 minuten per telefoon, als extra ondersteuning.
-Advies en coaching tot 3 maanden na het consult (mail/telefoon/app).
-Nuttige artikelen en hand-outs met theoretische informatie ter ondersteuning.

Kosten gedragstherapie traject vanaf € 250,- in Wassenaar.
Buiten Wassenaar worden de exacte kosten vooraf gegeven per offerte. 
Bel voor een afspraak : 06-50 66 80 56