MDOGS Training & Advies  
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

GEDRAGSTHERAPIE TRAJECT

Ervaar je het gedrag van je hond als een probleem?
MDogs kan je helpen met het oplossen van het probleem met deskundig advies en begeleiding in de vorm van een gedragstherapie traject.

Het is prettig als je hond zich netjes kan gedragen zoals:
-vriendelijk gedrag naar mens/hond/dier.
-joggers, fietsers, auto's niet najagen. 
-zindelijk zijn in huis, geen sloopgedrag.
-alleen (thuis) kunnen zijn.
-een stabiele hond zonder angst, agressie of uitvallen.

GEDRAGSTHERAPIE IS MAATWERK !

Gedragsverandering creëren bij honden is iets heel anders dan gehoorzaamheidsoefeningen aanleren zoals zit, blijf, volg ed. Het gaat hier om gedrag en lichaamstaal bij honden te kunnen lezen en correct interpreteren middels kennis van hondengedrag.  Een gedragstherapeut weet hoe je oorzaken van een gedragsprobleem kunt achterhalen en welke therapiemethoden er zijn om in te zetten.  Gedragstherapie is een specialisatie waarvoor je kunt kiezen die volgt nadat je de opleiding voor hondentrainer hebt afgerond.
Bij een gedragsprobleem heb je de expertise van een gediplomeerd hondengedragstherapeut nodig, iemand met ruime kennis en ervaring op het gebied van (probleem)gedrag, middels een afgeronde studie.

 

Als gecertificeerd gedragstherapeut maak ik deel uit van het professionele netwerk van DogVision.
Kijk voor meer info of om de netwerkkaart te bekijken op de website van DogVision.

Een hondengedragstherapeut helpt de hondeneigenaar om meer inzicht te krijgen in het gedrag van zijn hond en geeft gericht advies en ondersteuning bij het ombuigen van probleemgedrag naar gewenst gedrag.
Bij gedragstherapie worden hond en situatie in kaart gebracht. Het (probleem)gedrag en lichaamstaal van de hond worden geobserveerd, oorzaken worden zo goed mogelijk achterhaald en er wordt zo mogelijk een juiste diagnose gesteld. Hieruit volgt een behandelplan op maat om aan het probleemgedrag te gaan werken met het doel dit op te lossen. Dit behandelplan is specifiek voor jouw hond, want een hond is een individu en de context met het (probleem)gedrag is in elke situatie anders. 
Met het behandelplan op maat krijg je de nodige inzichten, kennis en handvatten waar je zelf mee aan de slag gaat. Het doel van gedragstherapie is het probleem hanteerbaar te maken, gericht op blijvende oplossingen (geen zogeheten quick fix), binnen realistische verwachtingen. 

Een gedragstherapie traject kan best ingrijpend zijn, werken aan een gedragsverandering kan emotioneel, frustrerend of uitputtend zijn voor zowel eigenaar als hond. Het is hard werken en vraagt om de dingen anders te doen dan voorheen, zodat je het gedragspatroon bij je hond en jezelf kunt doorbreken.
Om het traject zo goed mogelijk te doorlopen met een hoogst haalbaar resultaat, bestaat het traject uit totaal 2 praktijk sessies en 1 telefonisch advies sessie waarin we over een langere periode werken aan het verbeteren van de situatie. Je hebt mijn persoonlijke begeleiding en aandacht tijdens dit traject, zodat je er niet alleen voor staat. Gedurende het hele traject is er mogelijkheid tot telefonisch of mail contact om feedback te krijgen en het verloop te bespreken en bijstellen waar nodig. Het initiatief ligt hiervoor bij jou zelf, zodat je op die momenten waar nodig meteen feedback en advies krijgt. 

We overleggen steeds hoe het gaat, of je op de goede weg bent en waar eventueel moeilijke punten zitten. Indien nodig stellen we het plan bij en/of voegen we oefeningen toe. 
Als laatste volgt er een telefonisch advies sessie als extra ondersteuning met sturing, verbeter-punten en eventuele vervolgoefeningen.

Voor aanmelding  Gedragstherapie traject  klik hier  info@mdogs.nl

Het gedragstherapie traject omvat:

-Ter voorbereiding invullen van een uitgebreide vragenlijst met filmpje van het probleemgedrag.
-Probleemanalyse en vaststellen van de oorzaken.
-Consult bij je thuis (ca 1,5 tot 2 uur) met observatie, diagnose, advies, eerste stappen in praktijk brengen.
-Persoonlijk advies en het behandelplan op papier.
-Binnen 1 a 2 weken na het consult een vervolg sessie van drie kwartier tot maximaal een uur.
-Als follow up een advies sessie van 30-45 minuten per telefoon, als extra ondersteuning.
-Advies en coaching tot 3 maanden na het consult (mail/telefoon/app).
-Theoretische informatie ter ondersteuning.

Kosten gedragstherapie traject vanaf € 250,- in Wassenaar.
Buiten Wassenaar worden de exacte kosten vooraf gegeven per offerte. 
Bel voor een afspraak : 06-50 66 80 56