MDOGS   
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

GEDRAGSTHERAPIE TRAJECT

Ervaar je het gedrag van je hond als een probleem?
MDogs kan je helpen met dit probleem met behulp van deskundig advies en begeleiding in de vorm van een Gedragstherapie Traject.

Het is prettig als je hond zich netjes kan gedragen:
-vriendelijk gedrag naar mens/hond/dier.
-joggers, fietsers, auto's niet najagen. 
-zindelijk zijn in huis, geen sloopgedrag.
-alleen thuis kunnen zijn.
-een stabiele hond die niet uitvalt of angstig is.

GEDRAGSTHERAPIE IS MAATWERK !

Een gedragsverandering teweeg brengen bij honden is iets heel anders dan gehoorzaamheidsoefeningen aanleren zoals zit, blijf, volg ed. Het gaat om gedrag en lichaamstaal van de hond lezen en correct interpreteren middels kennis van hondengedrag.  Een gedragstherapeut is hier voor opgeleid, heeft geleerd hoe je oorzaken van een probleemgedrag kunt achterhalen en welke therapiemethoden hierbij in te zetten. De opleiding Gedragstherapie is een specialisatie van een aantal jaren, nadat je de opleiding voor hondentrainer hebt gedaan.
Bij een gedragsprobleem heb je de expertise van een gediplomeerd hondengedragstherapeut nodig, iemand met ruime kennis en ervaring op het gebied van probleemgedrag, middels een afgeronde studie.

 

Als gecertificeerd gedragstherapeut maak ik deel uit van het professionele netwerk van DogVision.
Voor meer info of om de netwerkkaart te bekijken zie de website van DogVision.

Een hondengedragstherapeut helpt een eigenaar om meer inzicht te krijgen in het gedrag van zijn hond, waarom de hond doet wat hij doet.  Aansluitend wordt er gericht advies gegeven voor het ombuigen van specifiek (ongewenst) gedrag.
Bij gedragstherapie worden hond en situatie in kaart gebracht. Het algehele gedrag van de hond wordt geobserveerd in de thuissituatie en in de context waarin het probleemgedrag plaatsvindt. De oorzaken worden zover mogelijk achterhaald met een juiste diagnose stelling. Er volgt een behandelplan op maat om te werken aan het probleemgedrag en dit op te lossen. Het behandelplan is afgestemd op jouw hond, een hond is een individu en elk probleemgedrag is anders.
Met het behandelplan op maat krijg je de nodige inzichten, kennis en handvatten waar je zelf mee aan de slag gaat in de praktijk. Het doel van gedragstherapie is het probleem hanteerbaar te maken, gericht op blijvende oplossingen (geen quick fix), binnen realistische verwachtingen. 

Een gedragstherapie traject vraagt veel inzet van hond en baas. Intensief werken aan een gedragsverandering kan emotioneel, frustrerend of uitputtend zijn voor zowel eigenaar als hond. Het vereist discipline, kritisch kunnen kijken naar je eigen gedrag en bereid zijn om dingen anders te doen dan voorheen. Dit alles is nodig om het gedragspatroon bij je hond en jezelf te kunnen doorbreken.
Om het traject zo goed mogelijk te doorlopen met een hoogst haalbaar resultaat, bestaat het traject uit 1 telefonische sessie ter voorbereiding en totaal 2 praktijk sessies. We gaan werken over een langere periode aan het verbeteren van het probleemgedrag in de situatie. Je hebt mijn persoonlijke begeleiding en aandacht tijdens dit traject, zodat je er niet alleen voor staat. Gedurende het hele traject is er mogelijkheid tot telefonisch of mail contact om feedback te krijgen en het verloop te bespreken en eventueel bijstellen waar nodig. Het initiatief ligt hiervoor bij jou zelf, zodat je op de momenten waar nodig meteen feedback en advies krijgt. 

We overleggen steeds hoe het gaat, of je op de goede weg bent en waar eventueel moeilijke punten zitten. Indien nodig stellen we het plan bij en/of voegen we oefeningen toe. 
Als laatste volgt er een telefonisch advies sessie als extra ondersteuning met sturing, verbeter-punten en eventuele vervolgoefeningen.

Voor aanmelding  Gedragstherapie traject  klik hier  info@mdogs.nl

Het gedragstherapie traject omvat:

-Ter voorbereiding invullen van een uitgebreide vragenlijst met filmpje van het probleemgedrag.
-Probleemanalyse, vaststellen van de hulpvraag en oorzaken achterhalen.
-Ter voorbereiding een telefonische sessie van 45 minuten over de inhoudelijke aanpak in theorie en praktijk.
-Gedragsconsult aan huis (ca 1,5 tot 2 uur) met observatie, advies op maat, stappen in praktijk brengen en vaardigheden oefenen.
-Persoonlijk advies en behandelplan op papier als leidraad en overzicht.
-Binnen 1 a 2 weken na het consult een vervolg sessie van drie kwartier tot maximaal een uur.
-Advies en coaching op afstand tot 3 maanden na het consult (mail/telefoon/app).
-Theoretische informatie volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van hondengedrag.

Kosten gedragstherapie traject vanaf € 250,- in Wassenaar.
Buiten Wassenaar worden de exacte kosten vooraf gegeven per offerte. 
Bel voor een afspraak : 06-50 66 80 56