MDOGS Training & Advies  
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

MDOGS Training & Advies - Aandacht voor het individu

Gediplomeerd Gedragstherapeut voor honden, Kynologisch Instructeur, Detectie Instructeur en Hoopers Instructeur in Zuid-Holland.

Miriam Nijdam-May (1972)Lid van O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding). Geaccrediteerd door de SPPD (Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen). Lid van de APDT (Internationale Association of Pet Dog Trainers). MDogs maakt deel uit van het professionele netwerk van DogVision gedragstherapeuten en heeft goede samenwerking met collegae gedragstherapeuten, dierenartsen, hondendagopvang. 


Communicatie
Communicatie met honden verloopt soepel als je de hondentaal begrijpt en wilt luisteren naar wat de hond te vertellen heeft. Communicatie is tweerichtingsverkeer. Kennis van gedrag en lichaamstaal van honden, evenals bereid zijn te kijken naar je eigen gedrag is de basis voor een goede communicatie. 
MDogs adviseert en begeleid hondeneigenaren die hier effectief mee aan de slag willen. 


Visie
MDogs werkt met een 1 op 1 communicatie vanuit vertrouwen, respect en samenwerking. E
motioneel welzijn is de basis voor een stabiele, zelfzekere hond die in balans is. We zien de hond als individu en werken vanuit zijn emoties, want deze zijn direct en indirect van invloed op zijn gedrag. 
Werken met honden is maatwerk.Werkwijze
Bij MDogs wordt er gekeken naar de hond als individu met begrip voor zijn eigenheid, motivatie, initiatief en creativiteit. We gaan de hond leren om de juiste keuzes te maken. De trainingsmethode is gebaseerd op belonen van goed gedrag, anticiperen op en ombuigen van ongewenst gedrag. Het leerproces bij een hond geldt 24/7. 
Leven met een hond, investeren in opvoeding en training is geen trucje, maar een way of life. Mijn werkwijze levert je inzicht en plezier op met een ijzersterke band tussen jou en je hond, gebaseerd op onvoorwaardelijk en wederzijds begrip, respect en vertrouwen. 

Samenwerking MDogs & Hondendagopvang Lobbes


MDogs Training & Advice werkt nauw samen met Lobbes Hondendagopvang. 
Beide gevestigd in het pand aan de 1e Mientlaan in Katwijk (grens Wassenaar/Katwijk). Miriam Nijdam van MDogs is tevens werkzaam bij Lobbes bij de dagopvang en pensionperiodes.
De groep honden van Lobbes biedt een mooie socialisatie voor pups en onzekere of minder stabiele honden.
MDogs Indoor Training Centre 

Een professionele indoor trainingsruimte om te trainen met je hond. 
De trainingsruimte heeft een gedegen kunstgras vloer met goede demping voor je hond om veilig en verantwoord op te bewegen. 

Het MDogs Training Centre is ideaal voor puppy's; comfortabel, droog en warm, voor een positieve ervaring! 
Voor een virtuele rondleiding zie de video bij
CONTACT.

MDogs biedt training en advies op maat, kijk verder op pagina 'TRAINING'.