MDOGS Training & Advies  
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

MDOGS Training & Advies - Aandacht voor het individu


Gediplomeerd Gedragstherapeut voor honden, Kynologisch Instructeur, Hoopers Instructeur en Detectie Instructeur in Zuid-Holland.
Lid van O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding). Geaccrediteerd door de SPPD (Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen). Lid van de APDT (Internationale Association of Pet Dog Trainers). MDogs maakt deel uit van het professionele netwerk van DogVision gedragstherapeuten en heeft goede samenwerking met collegae (gedragstherapeuten, dierenartsen, hondendagopvang). 

Miriam Nijdam-May (1972)


Communicatie
Communicatie met honden verloopt veel makkelijker als je de hondentaal beheerst en maakt het werken met honden zo bijzonder. Met kennis van gedrag, lichaamstaal en leerprincipes van honden, zijn er oneindig veel mogelijkheden om te bereiken wat je voor ogen hebt met je hond.
MDogs adviseert en begeleid hondeneigenaren door middel van professionele kennis, ervaring en inzicht waarbij er wordt gekeken naar het individu. 


Visie
De visie van MDogs is gebaseerd op een eerlijke en gelijkwaardige relatie tussen mens en hond. Communicatie op basis van vertrouwen, respect, veiligheid en samenwerking. Een hond is een individu met persoonlijke behoeften op emotioneel, mentaal en fysiek vlak.

Het karakter en emotie van de hond is uniek en bepalend voor zijn gedrag. Het doel is een stabiele, zelfzekere hond, in balans in alle opzichten; emotioneel, mentaal en fysiek.


Werkwijze
Bij MDogs wordt er gekeken naar de hond als individu met begrip voor zijn wensen, initiatief en creativiteit. We geven de hond keuzes en leren hem de juiste keuze te maken met zo min mogelijk druk. De trainingsmethode is gebaseerd op belonen van gewenst gedrag, anticiperen op en voorkomen/ombuigen van ongewenst gedrag. Waar we ons vaak niet bewust van zijn is dat een hond constant leert; 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Hij leert aan de hand van ervaringen die hij opdoet met bijbehorende emoties. Dit creëert zijn gedrag.  
Leven met een hond, investeren in de opvoeding en training is niet alleen dat ene uurtje op de hondenschool, maar het is een way of life. De fundering is een sterke band tussen baas en hond, gebaseerd op wederzijds begrip en respect. 
Werken met honden is maatwerk.

Samenwerking MDogs & Hondendagopvang Lobbes


MDogs Training & Advice werkt nauw samen met Lobbes Hondendagopvang. 
Beide gevestigd in het pand aan de 1e Mientlaan in Katwijk (grens Wassenaar/Katwijk). Miriam Nijdam van MDogs is ook werkzaam bij Lobbes bij de dagopvang en de pensionperiodes.
De roedel honden van Lobbes biedt een perfecte socialisatie mogelijkheid voor pups en voor onzekere of minder stabiele honden.
MDogs Training Centre - Indoor ruimte

Een professionele indoor trainingsruimte, het is altijd aangenaam binnen onafhankelijk van de weersomstandigheden. 
De trainingsruimte heeft een gedegen kunstgras ondergrond met goede demping voor uw hond om veilig en verantwoord op te bewegen en sporten. 

MDogs Training Centre is ideaal voor pups; het is bij ons altijd comfortabel, droog en warm, kortom je pup heeft meteen een positieve trainingservaring! 
Voor een virtuele rondleiding zie de video bij
CONTACT.

MDogs biedt training en advies op maat, kijk verder op pagina 'TRAINING'.