MDOGS Training & Advies  
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

MDOGS Training & Advies - Aandacht voor het individu

Gediplomeerd Gedragstherapeut voor honden, Kynologisch Instructeur, Hoopers Instructeur en Detectie Instructeur in Zuid-Holland.

Miriam Nijdam-May (1972)Lid van O&O (Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding). Geaccrediteerd door de SPPD (Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen). Lid van de APDT (Internationale Association of Pet Dog Trainers). MDogs maakt deel uit van het professionele netwerk van DogVision gedragstherapeuten en heeft goede samenwerking met collegae (gedragstherapeuten, dierenartsen, hondendagopvang). 


Communicatie
Communicatie met honden verloopt soepel als je de hondentaal beheerst. Met inzicht en kennis van gedrag, behoeften, lichaamstaal en leerprincipes van honden, creëer je vele mogelijkheden. 
MDogs adviseert en begeleid hondeneigenaren door middel van professionele kennis, ervaring en inzicht op maat waarbij er wordt gekeken naar het individu. 


Visie
MDogs werkt met 1 op 1 communicatie vanuit vertrouwen, respect en samenwerking. Een hond is een individu met persoonlijke behoeften. E
motioneel welzijn is de basis voor een stabiele, zelfzekere hond in balans.


Werkwijze
Bij MDogs wordt er gekeken naar de hond als individu met begrip voor zijn eigenheid, motivatie, initiatief en creativiteit. We geven de hond keuzes en leren hem de juiste te maken. De trainingsmethode is gebaseerd op belonen van gewenst gedrag, anticiperen op en voorkomen/ombuigen van ongewenst gedrag. Waar we ons vaak niet bewust van zijn is dat een hond constant leert; 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Een hond leert door ervaringen die hij opdoet met bijbehorende emoties, dit zie je terug in zijn gedrag.  
Leven met een hond, investeren in opvoeding en training is niet een uurtje op de hondenschool, maar het is een way of life. De fundering is een sterke band tussen baas en hond, gebaseerd op wederzijds begrip en respect. 
Werken met honden is maatwerk.

Samenwerking MDogs & Hondendagopvang Lobbes


MDogs Training & Advice werkt samen met Lobbes Hondendagopvang. 
Gevestigd in het pand aan de 1e Mientlaan in Katwijk (grens Wassenaar/Katwijk). Miriam Nijdam van MDogs is tevens werkzaam bij de dagopvang en pensionperiodes van Lobbes.
De roedel honden van Lobbes biedt een mooie socialisatie voor pups en onzekere of minder stabiele honden.
MDogs Training Centre - indoor trainingsruimte

Een professionele indoor trainingsruimte, heerlijk aangenaam en niet afhankelijk van de weersomstandigheden. 
De trainingsruimte heeft een gedegen kunstgras ondergrond met goede demping voor uw hond om veilig en verantwoord op te bewegen en sporten. 

Het MDogs Training Centre is ideaal voor een pup; comfortabel, droog en warm, voor een positieve trainingservaring! 
Voor een virtuele rondleiding zie de video bij
CONTACT.

MDogs biedt training en advies op maat, kijk verder op pagina 'TRAINING'.