MDOGS Training & Advies  
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

HOOPERS HONDENSPORT

HOOPERS HONDENSPORT
Hoopers is een super leuke hondensport. Een fysieke en mentale uitdaging, geschikt voor elke hond, waarbij enige training als basis is aan te raden.
Er wordt getraind in een groep met maximaal 6 honden in het indoor Training Centre en is geschikt voor alle rassen vanaf 6 maanden leeftijd.
Iedere hond & baas traint op eigen niveau.

Een cursus van 10 lessen is € 125,-.
Data mogelijkheden: 
donderdagochtend 10.30u
zondag 10.30u

Voor aanmelding  Cursus Hoopers  klik hier  info@mdogs.nl

Wat houdt Hoopers precies in?
Het aanleren van deze hondensport gebeurt ‘drukvrij’, het is de bedoeling dat het vooral leuk blijft.  
De hindernissen bestaan uit hoopers, tonnen en tunnels. Alles is laag bij de grond, zonder (hoogte) sprongen en het parcours bestaat uit vloeiende lijnen. 

Allereerst worden de basisvaardigheden aangeleerd. De hond dient uiteindelijk zelfstandig een parcours af te leggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler. De handler blijft daarbij op 1 plek staan en loopt niet mee. 
Uiteindelijk kunnen de hindernissen worden gekoppeld in een parcours. De handler stuurt de hond vanuit een vaste positie over het parcours dirigeert met stem- en handaanwijzingen.
Hoopers is een volwaardige, op zichzelf staande sport, geschikt voor nagenoeg alle honden. Hoopers bevordert de samenwerking en binding met de handler.
Hoopers brengt meer rust in de hond, omdat de hond ook nadenkt en de handler wordt zich meer bewust van zijn eigen lichaamstaal en communicatie.

Miriam Nijdam van MDogs is gediplomeerd Hoopers instructeur, aangesloten bij Hoopers Nederland en volgt jaarlijks bijscholing.