MDOGS Training & Advies  
                                                                         Tel. 06-50 66 80 56             

TRAINING, OPVOEDING, GEDRAGSTHERAPIE VOOR HONDEN 

WERKEN MET HONDEN IN DIENST VAN HET WELZIJN, 
DE BASIS VOOR EEN HOND IN BALANS
-fysiek, mentaal, emotioneel-

Behoeften van de hond
Het is belangrijk om te voldoen aan de behoeften van je hond in het kader van welzijn. Denk aan fysieke, mentale uitdaging en emotioneel welzijn voor een mooie balans. Probeer je hond vrijheid te geven in het maken van goeie keuzes en onnodige opbouw van stress te voorkomen.
Het creëren van voorspelbaarheid, beïnvloedbaarheid en daarbij rust en veiligheid voor je hond zijn van wezenlijk belang. Een hond is een individu. Kijk naar het karakter, het gedrag van de hond en de typische eigenschappen van het ras. Kijk wat hij nodig heeft om goed in zijn vel te zitten, zodat hij prettig kan functioneren gezien vanuit realistische verwachting oogpunt. 

 

Training
MDogs training is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten op hondengebied. We kijken naar gedrag en lichaamstaal. Dmv positieve bekrachtiging leert de hond gewenst gedrag aan, waarbij we stem-, voer- en spelbeloning gebruiken. Het gebruik van voerbeloning is een uiterst effectieve manier om je hond gedrag aan te leren, je versnelt het leerproces en tegelijkertijd versterk je de band tussen baas en hond. We anticiperen op ongewenst gedrag en buigen dit zoveel mogelijk om naar gewenst gedrag, voor zover mogelijk in de situatie.


Trainingsmethode
De trainingsmethode is persoonlijk en praktijkgericht, waarbij we kijken naar individueel gedrag en niveau van de hond. 
We houden rekening met rasgebonden eigenschappen en het unieke karakter van de hond.
En niet onbelangrijk, t
rainen moet leuk zijn, voor hond en baas!
Er komt dan ook geen dwang, pijn of intimidatie aan te pas, geen correcties met riem of andere hulpmiddelen als gentle-leader, slipketting e.d.


Een hond heb je 24-7

Een hond leert continu, puur door het maken van associaties, ook wanneer je als eigenaar 'niks' doet. Als hondeneigenaar wil je je hond goed gedrag aanleren, maar waar we vaak niet bij stil staan, is dat we onbewust onze hond ook allerlei ongewenst gedrag aanleren.

Denk bv aan spelen met je handen (i.p.v. een speeltje) met je pup/jonge hond, waardoor het later voor de hond moeilijk is om niet in handen te gaan bijten tijdens spel, want dat is hem immers aangeleerd; 'spelen met handen'.
Of neem het klassieke voorbeeld waarbij een hond opspringt voor aandacht en dit krijgt in de vorm van (positieve of negatieve) aandacht en er voor de hond een 'leuk spel' ontstaat door het wegduwen met handen etc.
Dit kun je voorkomen en naar je hand zetten als je de leerprincipes van de hond begrijpt. 
Mijn doel is het geven van inzicht in communicatie met de hond, zijn gedrag en lichaamstaal, het geven van kennis over de leerprincipes, zodat u dit als hondeneigenaar zelfstandig kunt toepassen in het dagelijks leven.

U krijgt uitleg wat een hond nodig heeft om zich sociaal te kunnen gedragen en hoe u dit op een positieve manier kunt beïnvloeden. We werken aan het versterken van de band tussen hond en baas, we zorgen dat de hond meer zelfvertrouwen krijgt en meer in balans komt, waarbij de gehoorzaamheid toeneemt.
Het is belangrijk dat u open staat voor mijn visie en bijbehorende lesstof.
Het is belangrijk dat u tijd wilt investeren in uw hond en zelf met het geleerde aan de slag gaat buiten de lessen.

Tijdens de les krijgt u de nodigde informatie, handvatten en oefeningen om in praktijk te brengen of eerder gezegd als manier van leven in te bouwen. H
et daadwerkelijke trainen, oefenen met je hond gebeurt vooral buiten de lesuren op de hondenschool. Het is een kwestie van investeren en geduld hebben.