Graag stel ik mij aan u voor:
       Ik ben Miriam Nijdam-May (1972) en mijn passies zijn honden en goudsmeden.    

Ik ben gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut, kynologisch instructeur en Hoopers instructeur.
Mijn opleiding tot hondengedragstherapeut heb ik behaald bij DogVision, dit is een 3-4 jarige erkende HBO-opleiding met een uitgebreidde stageperiode. Door het volgen van workshops, seminars en opleidingen blijf ik op de hoogte van de nieuwste inzichten op het gebied van honden. Ik ben lid van O&O, de Nederlandse Vereniging voor Instructeurs en aangesloten bij de SPPD, Platform van Professionele Diergedragsdeskundigen. Daarnaast heb ik een goede samenwerking met collega gedragstherapeuten.
MDogs Hondenschool biedt training en advies op maat en is gevestigd in Wassenaar.

Vanuit mijn passie voor honden help ik u graag om uw hond beter te begrijpen. Het doel is een sociale, relaxte en gehoorzame hond die goed kan omgaan met alledaagse dingen in het leven. Met honden werken is bijzonder mooi en als je de hondentaal en manier van leren begrijpt, kun je veel bereiken.
De basis is een goede band tussen baas en hond. Door middel van mijn kennis, ervaring en inzicht kan ik u adviseren en begeleiden, waarbij ik echt kijk naar het individu. Werken met honden en mensen is maatwerk, mijn advies wordt dan ook persoonlijk afgestemd op u en uw hond.

Mijn visie en manier van werken is gebaseerd op een eerlijke en gelijkwaardige communicatie tussen mens en hond. De nadruk ligt op vertrouwen, respect en samenwerking, waarbij ik kijk naar de emotionele, mentale en fysieke behoeften van de hond. Elke hond is een namelijk een uniek individu.
Ik werk met het belonen van gewenst gedrag, zoveel mogelijk drukvrij en met eigen initiatief van de hond. Mijn doel is een sterke band tussen baas en hond en een vrije, doch gehoorzame hond in balans. 
Onbewust train je je hond bij alledaagse gebeurtenissen, ook dingen die je eigenlijk niet wilt! Dit kun je voorkomen en naar je hand zetten als je de leerprincipes van de hond begrijpt en deze kunt toepassen in verschillende situaties. Zo creeer je een meer natuurlijke omgang met je hond met minimale inspanning en maximaal resultaat.

Als goudsmid-ontwerper, maak ik unieke honden-penningen en handgemaakte sieraden in opdracht.
Denk bijvoorbeeld ook aan een sieraad in de vorm van een hanger of bedel als symbolische herinnering aan een geliefde hond. Handgemaakt in zilver of goud met keuze uit edelstenen in verschillende kleuren.