MDOGS - Maatwerk voor honden  
                                                        Wassenaar  06 - 50 66 80 56           

LID APDT-BeNe

MDogs is lid van de Internationale Association of Pet Dog Trainers (APDT).

De manier waarop honden getraind worden is de afgelopen decennia aanzienlijk veranderd. Steeds meer hondenbezitters bewijzen dat het mogelijk is om een hond op te voeden tot een gehoorzame en vrolijke viervoeter door gebruik te maken van hond vriendelijke en beloningsgerichte trainings-technieken. Trainen met behulp van deze methodes is niet alleen leuk, maar het versterkt ook de band tussen hond en baas. Het is niet langer aanvaardbaar om bij de training en opvoeding van honden gebruik te maken van op straf en dwang gebaseerde methodes en pijn veroorzakende hulpmiddelen (zoals bijvoorbeeld een slipketting).

Hondentrainers die gebruik maken van beloningsgerichte trainingstechnieken die vriendelijk, eerlijk en effectief zijn, hebben zich verenigd in de “Association of Pet Dog Trainers”, kortweg APDT. Deze trainersorganisatie werd in 1995 in Engeland opgericht door John Fisher om een kwaliteitsgarantie te kunnen bieden aan eigenaars die met hun hond een cursus willen volgen. Sinds 1998 kent de APDT ook een Nederlandse tak, namelijk de APDTNL. In 2004 werd deze omgevormd tot de APDT-BeNe, aangezien onze vereniging zich wenst te richten op trainers zowel in België als Nederland.

Ook in andere landen is APDT actief: oa UK, Ierland, Australië, Amerika.

APDT-BeNe wil een professionele standaard voor de training en opvoeding van honden vaststellen en handhaven. APDT-BeNe streeft dan ook naar een erkenning van instructeurs die gebruik maken van beloningsgerichte trainingstechnieken die vriendelijk, eerlijk en effectief zijn én die beschikken over de nodige basiskennis over het trainen van honden.
Op deze manier wordt een kwaliteitsgarantie geboden aan eigenaars die met hun hond willen trainen bij door APDT-BeNe erkende instructeurs zoals Miriam Nijdam van MDogs.

APDT maakt onder andere gebruik van een huishoudelijk reglement en een gedragscode.
Lidmaatschapsnummer MDogs : NL00243.