MDOGS - Maatwerk voor honden  
                                                        Wassenaar  06 - 50 66 80 56           

GEDRAGSTHERAPIE TRAJECT

Hulp nodig met jouw hond?
Heb je van alles geprobeerd zonder resultaat?
MDogs biedt maatwerk wat past bij jouw hond als individu.

Het is fijn als je hond vriendelijk gedrag vertoont naar mensen en andere dieren, niet uitvalt of zich angstig voelt. het is prettig als je hond kan functioneren in onze maatschappij en geen joggers, fietsers, paarden najaagt. 


GEDRAGSTHERAPIE IS MAATWERK 

Een gedragsverandering teweeg brengen bij honden is iets heel anders dan gehoorzaamheid aanleren zoals zit, blijf, volg ed. Achter elk gedrag zitten bepaalde emoties, leerervaringen, oorzaken. Een gedragstherapeut is opgeleid om emoties, gedrag en lichaamstaal van de hond te lezen en correct te interpreteren. Met wetenschappelijk onderbouwde kennis kunnen oorzaken van probleemgedrag worden achterhaald en bepaald worden welke therapiemethoden inzetbaar zijn. 

Als gecertificeerd gedragstherapeut maak ik deel uit van het professionele netwerk van DogVision.
Voor meer info of om de netwerkkaart te bekijken zie website DogVision.


Als hondengedragstherapeut help ik je om inzicht te krijgen in het gedrag van je hond, begrijpen waarom hij doet wat hij doet.  
Het gedrag van de hond wordt geobserveerd in de (thuis) situatie en/of context waarin het probleemgedrag plaatsvindt. Het advies en behandelplan is altijd op maat, afgestemd op de hond. Een hond is een individu en elk probleemgedrag is weer anders. Daarom is er ook geen standaard manier of oplossing voor probleemgedrag. Dit is ook de reden dat goedbedoeld advies van omgeving (buurman, vriend, familielid) doorgaans niet werkt.
Bij probleemgedrag van je hond kun je het beste investeren in een gecertificeerd hondengedragstherapeut i.p.v. zelf dingen proberen zonder dat je weet waar je goed (of juist verkeerd) aan doet.

Met behulp van nieuwe inzichten, kennis en handvatten, ga je aan de slag met je hond. Het doel van gedragstherapie is het probleem hanteerbaar te maken, gericht op blijvende oplossingen, binnen realistische verwachtingen. 


Gedragstherapie vraagt inzet van hond en baas. Het vereist geduld, kritisch kunnen kijken naar je eigen gedrag en dat van je hond en bereid zijn om dingen anders te doen dan voorheen. Het gaat om het doorbreken van bestaande gedragspatronen en verandering te realiseren met nieuwe gedragspatronen. Gedragstherapie is geen trucje, maar effectief werken aan gedrag.
Gedurende het traject is er persoonlijk contact en feedback. Je krijgt advies en coaching waar nodig, het initiatief ligt bij jou om mij op de hoogte te houden van de vorderingen en tijdig aan de bel te trekken. 

Voor aanmelding  Gedragstherapie traject  klik hier  info@mdogs.nl


Het Gedragstherapie Traject omvat:

-Ter voorbereiding een telefonische sessie van 30 tot 45 minuten over de inhoudelijke aanpak (theorie+praktijk).
-Invullen van een vragenlijst en het opsturen van filmpje met betreffende probleemgedrag.
-Gedragsconsult aan huis (circa 1,5 uur a 2 uur) met observatie, probleemanalyse, oorzaken achterhalen, persoonlijk advies, eerste stappen in praktijk brengen.
-Binnen ca 2 weken na het consult een vervolgsessie van 1 uur.

-Advies en coaching op afstand tot 2 maanden na het consult (mail/telefoon).
-Aanvullende theorie volgens laatste wetenschappelijke inzichten/in het kader van welzijn van de hond.

Kosten Gedragstherapie Traject vanaf € 250,-.

De exacte kosten worden vooraf opgegeven, op basis van het omschreven probleemgedrag en huisadres. 
Bel of mail voor een afspraak : 06-50 66 80 56   /  info@mdogs.nl