MDOGS   
                                             Training Centre, Katwijk aan Zee. Tel. 06-50 66 80 56           

GEDRAGSTHERAPIE TRAJECT

Ervaar je bepaald gedrag van je hond als een probleem?
Kun je niet meer ontspannen over straat met je hond?
Heb je van alles geprobeerd maar kom je niet verder?MDogs kan je helpen met deskundig advies en begeleiding wat past bij jouw hond.
Het is fijn als je hond:

-vriendelijk is naar mens/hond/dier, zonder uitvallen of angst.
-joggers, fietsers, paarden niet najaagt. 
-alleen thuis kan zijn, zindelijk is en niks kapot maakt.

GEDRAGSTHERAPIE IS MAATWERK !

Een gedragsverandering teweeg brengen bij honden is iets heel anders dan gehoorzaamheidsoefeningen aanleren zoals zit, blijf, volg ed. Achter elk gedrag zitten bepaalde emoties, leerervaringen, oorzaken. Een gedragstherapeut kan emoties, gedrag en lichaamstaal van de hond lezen en correct interpreteren middels kennis van hondengedrag. Als professional ben ik hier voor opgeleid, zodat ik oorzaken van een probleemgedrag kan achterhalen en weet welke therapiemethoden nodig zijn om hierbij in te zetten. 

Als gecertificeerd gedragstherapeut maak ik deel uit van het professionele netwerk van DogVision.
Voor meer info of om de netwerkkaart te bekijken zie de website van DogVision.


Als hondengedragstherapeut help ik je om meer inzicht te krijgen in het gedrag van je hond, waarom je hond doet wat hij doet.  
Het gedrag van de hond wordt geobserveerd in de thuissituatie en context waarin het probleemgedrag plaatsvindt. Het advies en behandelplan is altijd op maat, afgestemd per situatie. Een hond is een individu en elk probleemgedrag is weer anders. Dat is ook de reden dat goedbedoeld advies van de omgeving (buurman, vriendin, familielid) doorgaans niet werkt. Er is geen standaard manier om probleemgedrag bij honden op te lossen, dat maakt het soms ook ingewikkeld voor hondeneigenaren. Daarom kun je het beste investeren in een deskundige i.p.v. zelf van alles uit te proberen zonder dat je weet waar je goed (of verkeerd) aan doet.
Met behulp van het behandelplan, de nodige inzichten, kennis en handvatten ga je zelf aan de slag in het dagelijkse leven. Het doel van gedragstherapie is het probleem hanteerbaar te maken, gericht op blijvende oplossingen (geen quick fix), binnen realistische verwachtingen. 


Gedragstherapie vraagt veel inzet van hond en baas. Intensief werken aan een gedragsverandering kan emotioneel, frustrerend of uitputtend zijn. Het vereist discipline, geduld, kritisch kijken naar je eigen gedrag en bereid zijn om dingen anders te doen dan voorheen. Dit laatste is nodig om gedragspatronen te kunnen doorbreken en een daadwerkelijke verandering te realiseren. Dit is geen trucje maar kost tijd en moeite.
Om het traject zo goed mogelijk te doorlopen met een hoogst haalbaar resultaat, bestaat het traject uit meerdere sessies. We gaan werken over een langere periode aan het verbeteren van het probleemgedrag. Je gaat het werk zelf doen, maar je hebt mijn persoonlijke begeleiding en aandacht tijdens dit proces, zodat je er niet alleen voor staat. Gedurende het traject is er persoonlijk contact om feedback te krijgen op de dingen waar je aan werkt. Het initiatief ligt hiervoor bij jou zelf; je houdt mij op de hoogte van de vorderingen en trekt aan de bel op momenten dat je advies en coaching nodig hebt. 
We overleggen tussentijds hoe het gaat, wat de vooruitgang is en waar eventueel moeilijke punten zitten. Indien nodig stellen we het plan bij, voegen we oefeningen toe of plannen we een volgende afspraak in. 


Voor aanmelding  Gedragstherapie traject  klik hier  info@mdogs.nl

Het Gedragstherapie Traject omvat:

-Ter voorbereiding een telefonische sessie van 45 minuten over de inhoudelijke aanpak in theorie en praktijk.
-Invullen van een vragenlijst, inclusief opsturen van filmpje van het probleemgedrag.
-Probleemanalyse, vaststellen van de hulpvraag en oorzaken achterhalen.
-Gedragsconsult aan huis (circa 1,5 tot 2 uur) met observatie, advies, eerste stappen in praktijk brengen.
-Persoonlijk advies en behandelplan per mail.
-Binnen 1 a 2 weken na het consult een vervolg sessie (drie kwartier tot maximaal 1 uur).
-Advies en coaching op afstand tot 3 maanden na het consult (mail/telefoon/Whatsapp).
-Theoretische informatie als ondersteuning volgens de laatste wetenschappelijke inzichten m.b.t. hondengedrag.

Kosten Gedragstherapie Traject vanaf € 250,- in Wassenaar.
Buiten Wassenaar worden de exacte kosten vooraf opgegeven. 
Bel voor een afspraak : 06-50 66 80 56