MDOGS - Maatwerk voor honden  
                                                        Wassenaar  06 - 50 66 80 56           

Fee, Oud Duitse Herder - Angel of Wassenaer

2013

Miriam heb ik leren kennen bij de puppy training van Frans Brouwer (Dogtouch) . Als stagière hielp zij op een interactieve manier mee met de trainingen. Was er ergens extra aandacht nodig dan kwam Miriam er rustig naast staan, de juiste adviezen of afleiding geven, met zeer leuk en zichtbaar resultaat. Klein voorbeeld: Pup is onrustig, wil steeds naar andere pups toe, Miriam staat erbij. Zodra pupje even rustig ligt/zit krijgt pupje beloning. Hiermee wordt direct het rustig  zitten/liggen beloond, niet 1 keer belonen, maar steeds weer een snoepje geven zolang het pupje rustig zit/ligt. En het werkt. Kwam er een nieuw hondje mee trainen dan kon Miriam ook meehelpen door samen even uit de groep apart te trainen.

Nadat deze trainingen waren afgerond kwam ik, samen met onze inmiddels jonge Oudduitse herder Fee Miriam enkele weken later tegen in Park de Paauw. Miriam was inmiddels geslaagd als kynologisch instructeur en is nu in opleiding voor honden gedragstherapeut. Omdat ik 3 Oudduitse herders heb (moeder, dochter en kleindochter, waarvan Fee de kleindochter is) weet ik hoe lastig roedelgedrag kan zijn. Schiet er een hondje op je herders af en eentje reageert dan wil/kan de hele roedel mee doen. Niet handig met 3 grote herders. Hier wilde ik met Fee graag aan werken Met Miriam samen, in park de Paauw enkele privé trainingen gehad, waarbij wij juist andere honden op zochten om hierbij de juiste ‘tools’ te krijgen en extra aandacht aan te besteden. Zeer praktijk gericht dus.

Miriam heeft oog voor detail, ziet wat er gebeurt en speelt daar direct op in, maakt je hierdoor nog beter ‘wegwijs’ in de hondenwereld en de hondentaal, met zeer opbouwende feedback. Ze benoemt direct wat ze ziet. Het is aan de cursisten hiervoor open te staan en hierin te investeren. Lukt dit dan krijg je een onwijs leuke baas-hond verhouding!

Ons Feetje is inmiddels 16 maanden, we trainen nog steeds wekelijks in een groepje in een open park met enorm veel plezier. Op open veld, waardoor soms loslopende honden de training doorkruisen en je hierdoor altijd actief en alert moet zijn. De trainingen zijn wel groepsgericht, maar een ieder traint individueel met zijn/haar hondje, waardoor jij en je hond zich niet snel vervelen en je niet staat ‘wortel te schieten’. Dus geen statisch gebeuren waarbij je doorlopend op je beurt moet wachten.

Fee is geworden wat ik me had gewenst, andere honden worden ‘vrij’ gelaten, ook als we met ons roedeltje wandelen blijft Fee baasgericht en maakt ze zich niet druk om andere honden.  MDogs trainingen kijken we naar uit en is steeds weer een feestje! Een aanrader voor een ieder die de band met zijn/haar hond wil versterken en verdiepen.

 

Maj Opdam, kleinschalige hobby fokker van de Oudduitse Herder, met als doelstelling gezonde en zeer sociale pups (Superpups) af te leveren. Fee komt uit ons 6de nestje. Er zijn inmiddels 7 nestjes gefokt. Kijk hiervoor bij: www.angelofwassenaer.nl