MDOGS - Maatwerk voor honden  
                                                        Wassenaar - Tel. 06-50 66 80 56           

GEDRAGSTRAINING - Wat doet een kynologisch gedragstherapeut ? 

Een gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut helpt eigenaren om meer inzicht te krijgen in het gedrag van hun hond en geeft advies en begeleiding bij het ombuigen van gedrag.
Een gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut kijkt naar emotie, gedrag en lichaamstaal van de hond en naar achterliggende oorzaken van gedrag. Een goede gedragstherapeut heeft kennis van leerprincipes, ras specifieke eigenschappen en gedrag en lichaamstaal van honden. Een goede gedragstherapeut is op de hoogte van recente wetenschappelijke onderzoeken op hondengebied en doet aan jaarlijkse bijscholing.


Er wordt gekeken naar de hond als individu met eigen karakter, emoties en ras specifieke eigenschappen. Er wordt advies op maat gegeven, in het kader van het welzijn van de hond.
Miriam Nijdam is gediplomeerd gedragstherapeut en volgt jaarlijks bijscholing. Zij heeft ruime ervaring met diverse rassen en probleemgedrag. In bezit van kennis gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten op hondengebied, oftewel werken met honden z
onder gebruik van angst/dwang/intimidatie of fysieke correcties.