MDOGS - Maatwerk voor honden  
                                                        Wassenaar - Tel. 06 - 50 66 80 56           

RR ONLY Cursus- trainen met Rhodesian Ridgebacks  

Uniek: trainen in een groep met Rhodesian Ridgebacks!  

RR ONLY een unieke cursus speciaal voor Ridgebacks.
De cursus bestaat uit training in het indoor Training Centre, Freestyle training in het bos en theorieles zonder hond. 
Een fysieke en mentale uitdaging voor hond & baas! Verfijnd leren communiceren met je Ridgeback.

Je Ridgeback gecontroleerd  over een parcours met diverse obstakels en hindernissen leiden. Kijken naar gedrag en lichaamstaal. Lichaamsbewustzijn en beheersing van je RR verbeteren en zijn zelfvertrouwen vergroten. 
Het doel is een stabiele hond op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. 


Training buiten   

Tijdens de Freestyle lessen werk je met prikkels en afleiding buiten. Hoe zorg je ervoor dat je Ridgeback contact met jou houdt en hoe kun je zijn gedrag beïnvloeden? Leren wat nodig is aan sturing en management in specifieke situaties. 

In de lessen worden ras specifieke issues behandeld, spelgedrag, sociaal vaardig en conflict vermijdend gedrag, lijnvoering, beheersing, lichaamsbewustzijn, contact, recall etc. 

De training wordt gegeven door een gediplomeerd hondengedragstherapeut met ruime kennis en ervaring m.b.t. gedrag en lichaamstaal bij honden, in het bijzonder van Rhodesian Ridgebacks. 


Training data: zaterdag 9.15u  (doordeweeks afh. van de aanmeldingen)
Kosten: € 140,-
Cursus van 8 lessen; 7x praktijk, 1x theorie zonder hond.

Voor Ridgebacks vanaf ca 5/6 maanden.

Aangezien de opvoeding en training van je Ridgeback meer vereist dan 8 lessen, volgt men deze cursus vaak meerdere keren.

 

De Rhodesian Ridgeback heeft consequente, vriendelijke sturing nodig met beloning en begrenzing. Een Ridgeback pup groeit in korte tijd uit tot een grote, sterke hond. Ondanks zijn formaat en kracht is een puber Ridgeback mentaal en emotioneel gezien nog jong en onervaren, een juiste begeleiding is in deze fase extra belangrijk.
De Rhodesian Ridgeback is doorgaans op latere leeftijd volwassen, zo rond het 2e/3e levensjaar worden ze aanzienlijk rustiger. Het karakter van de Rhodesian Ridgeback ontwikkelt naarmate ze volwassen worden, het gedrag verandert daarmee ook. De waaksheid neemt over het algemeen toe, ze worden vaak wat eenkennig, meer gereserveerd. Het is belangrijk om je Ridgeback doelbewust te begeleiden, ter voorkoming van eventuele gedragsproblemen.

Aanmelden Cursus RR ONLY  klik hier  info@mdogs.nl