MDOGS   
                                             Wassenaar - Katwijk aan Zee - Tel. 06-50 66 80 56           

EMOTIE & GEDRAG TRAINING

Emotie & Gedrag Training 
Heb je diverse trainingen gevolgd met je hond, maar kom je niet verder? 
Vertoont je hond onzeker, angstig of agressief gedrag naar andere honden of kun je niet ontspannen over straat? Gaat je hond achter joggers aan, springt hij op tegen mensen of trekt hij aan de lijn en kun je hem niet bereiken?


Wil je hier effectief mee aan de slag onder begeleiding van een gedragstherapeut die werkt vanuit de emoties van de hond in het kader van het welzijn?


Wil je het gedrag van je hond leren beïnvloeden vanuit achterliggende emoties, zodat je een blijvende verandering kan creëren? Wil je investeren in de vertrouwensband met je hond en daarmee zijn gedrag stabiliseren?
Sta je open voor nieuwe inzichten, ben je bereid dingen anders te doen dan voorheen? Wil je een vrolijke, ontspannen hond om mee te fluisteren en samenwerken in plaats van je stem te moeten verheffen en corrigeren?

Ben je bereid tijd en management toe te passen, nieuwe manieren te integreren en kritisch te kijken naar jezelf en je hond?
 

Gedragstraining op maat 

Wat is nodig aan communicatie, uitdaging en begeleiding voor jouw hond en in welke vorm precies. 

We maken indien nodig een gangwerk video analyse ter fysieke controle.


Een privé gedragstraining, waarbij we inzoomen op de emoties van de hond, aangezien gedrag hier door wordt aangestuurd.
Hoe voelt de hond zich? Wat laat hij zien? Wat kun je hier mee als eigenaar? Is er sprake van ras specifiek gedrag en zijn er intrinsieke behoeften? Werken binnen realistische mogelijkheden en grenzen aan het beïnvloeden van (ras specifiek) gedrag. 


We gaan dieper in op zaken als veiligheid, (zelf)vertrouwen, (zelf)beheersing, tweerichtingscommunicatie en lijnvoering.
Het doel is een hond in balans op fysiek, mentaal en emotioneel vlak, als voorwaarde om goed te kunnen functioneren in diverse situaties en als basis voor natuurlijke gehoorzaamheid.  • herkennen van lichaamstaal en stress signalen.
  • je hond leren schakelen in opwinding.
  • je hond leren juiste keuzes te maken en onnodige stress en frustratie voorkomen.

      

Je krijgt de mogelijkheid om praktijkgericht te oefenen met assistentie hond Jools, een Rhodesian Ridgeback teefje van 5 jaar.

 

 


Kosten:
Een 1e afspraak van ca 1,5 uur € 105,-

Vervolg lessen:
Strippenkaart van 2 lessen € 130,-
Strippenkaart van 3 lessen € 195,-
Strippenkaart van 4 lessen € 260,-
*praktijkgericht oefenen met assistentie hond.
*gebaseerd op laatste wetenschappelijke inzichten op hondengebied. 


De kosten zijn gebaseerd op trainingslocaties in Wassenaar, hier buiten komen er reiskosten bij en worden vooraf doorgegeven o.b.v. de opgegeven locatie.

Voor aanmelden  Emotie & Gedrag Training  klik hier info@mdogs.nl