MDOGS   
                                             Wassenaar - Katwijk aan Zee - Tel. 06-50 66 80 56           

EMOTIE & GEDRAG TRAINING

Emotie & Gedrag Training 
Heb je diverse trainingen gevolgd met je hond, maar kom je niet verder? 
Vertoont je hond onzeker, angstig of agressief gedrag naar andere honden of kun je niet ontspannen over straat? Gaat je hond achter joggers aan, springt hij op tegen mensen of trekt hij aan de lijn en kun je hem niet bereiken?


Wil je hier effectief mee aan de slag onder begeleiding van een gedragstherapeut die werkt vanuit de emoties van de hond in het kader van het welzijn?


Wil je het gedrag van je hond leren beïnvloeden vanuit achterliggende emoties, zodat je een blijvende verandering kan creëren? Wil je investeren in de vertrouwensband met je hond en daarmee zijn gedrag stabiliseren?
Sta je open voor nieuwe inzichten, ben je bereid dingen anders te doen dan voorheen? Wil je een vrolijke, ontspannen hond om mee te fluisteren en samenwerken in plaats van je stem te moeten verheffen en corrigeren?

Ben je bereid tijd en management toe te passen, nieuwe manieren te integreren en kritisch te kijken naar jezelf en je hond?
 

Privé gedragstraining op maat 

Wat is nodig aan communicatie, uitdaging en begeleiding voor jouw hond en in welke vorm. 

We maken eventueel een gangwerk video analyse ter fysieke controle.


Een privé gedragstraining, waarbij we inzoomen op de emoties van de hond, aangezien gedrag hier door wordt aangestuurd.
Hoe voelt je hond zich, wat laat hij zien met zijn gedrag? Wat kun je hier mee als eigenaar? Is er sprake van ras specifiek gedrag, zijn er intrinsieke behoeften? Werken binnen realistische mogelijkheden en grenzen aan het beïnvloeden van (ras specifiek) gedrag. 


We gaan dieper in op zaken als veiligheid, (zelf)vertrouwen, (zelf)beheersing, tweerichtingscommunicatie en lijnvoering.
Het doel is een hond in balans op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Dit is een voorwaarde voor een hond om goed te functioneren in diverse situaties en de basis voor een goede band.  • herkennen van lichaamstaal en stress signalen.
  • je hond leren schakelen in opwinding.
  • je hond leren juiste keuzes te maken en onnodige stress en frustratie voorkomen.

      

Je krijgt de mogelijkheid om te oefenen met assistentie hond Jools, een Rhodesian Ridgeback teefje van 5 jaar.

 

 


Kosten:
Een 1e afspraak van ca 1,5 uur € 105,-

Vervolg lessen van 1 uur:
Strippenkaart van 2 vervolg lessen
 € 130,-Strippenkaart van 3 vervolg lessen € 195,-

*praktijkgericht oefenen met assistentie hond.
*kennis en ervaring gebaseerd vanuit gecertificeerde opleidingen en up-to-date bijscholing vanuit het welzijn van de hond. 


De kosten zijn gebaseerd op trainingslocaties in Wassenaar, hier buiten komen er reiskosten bij, dit wordt vooraf doorgegeven.

Voor aanmelden  Emotie & Gedrag Training  klik hier info@mdogs.nl