MDOGS   
                                             Wassenaar - Katwijk aan Zee - Tel. 06-50 66 80 56           

RR ONLY  

Uniek: trainen in een groep met Rhodesian Ridgebacks! 

 

RR ONLY een unieke cursus speciaal voor Ridgebacks.
De cursus is een combinatie van les in het indoor Training Centre gecombineerd met Freestyle les in het bos of op het strand.
Een fysieke en mentale uitdaging voor je Rhodesian Ridgeback. 

Je Ridgeback gecontroleerd  over diverse obstakels en hindernissen sturen, omgang met prikkels, zijn gedrag en lichaamstaal leren lezen. Lichaamsbewustzijn en zelfbeheersing van je RR trainen en hiermee ook zijn zelfvertrouwen vergroten. 

Het doel is een stabiele hond op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. 


RR ONLY bestaat ook uit Freestyle lessen in een natuurgebied (bos of strand)   

Tijdens de Freestyle lessen ga je trainen met je Ridgeback met de nodige prikkels en afleiding buiten. Hoe zorg je ervoor dat je hond uit zichzelf contact met jou houdt? Wat kun je doen om zijn gedrag te beïnvloeden? Leren wat nodig is aan specifieke sturing en management in verschillende situaties. 

In de lessen worden ras specifieke issues behandeld, aangelijnd en los werken, sociaal vaardig gedrag naar honden/ fietsers/joggers/paarden, zelfbeheersing, lichaamsbewustzijn, recall etc. 

De training wordt gegeven door een gediplomeerd hondengedragstherapeut met ruime kennis en ervaring m.b.t. gedrag en lichaamstaal bij honden, in het bijzonder van Rhodesian Ridgebacks. Visie en werkwijze volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op hondengebied vanuit welzijn van de hond.


Training data:
zaterdag 9.30u of woensdag 10.00u
Startdatum gepland: 22 februari / 7, 14, 21, 28 maart  / 4, 18, 25 april

Kosten: De cursus bestaat uit totaal 8 lessen € 130,-.

In een kleine groep (circa 6 Ridgebacks), waardoor er extra persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.
Baas & RR volgen vaak een 2e of 3e cursus om verder te groeien en te blijven werken samen. Vooral dit ras, de Rhodesian Ridgeback  heeft in zijn eerste levensjaren regelmatige training en sturing nodig.  Ze groeien snel uit tot enorm sterke en grote honden, terwijl ze pas op latere leeftijd rustiger en meer volwassen worden (rond hun 3e levensjaar). Het gedrag van de Rhodesian Ridgeback verandert ook naarmate ze ouder en volwassen worden, denk aan gedragingen als waaks, zelfverzekerd, gereserveerd, eenkennig etc. Genoeg redenen om je Ridgeback doelbewust te blijven trainen en begeleiden in zijn jonge jaren.  

Voor aanmelding of meer informatie Cursus RR ONLY  klik hier  info@mdogs.nl