MDOGS   
                                                        Wassenaar - Tel. 06-50 66 80 56           

RR ONLY - Rhodesian Ridgebacks ONLY 

Uniek: trainen in een groep met Rhodesian Ridgebacks!  

RR ONLY een unieke cursus speciaal voor Ridgebacks.
De cursus is een combinatie van training in het indoor Training Centre gecombineerd met Freestyle training buiten. 
Een fysieke en mentale uitdaging voor je Rhodesian Ridgeback. 

Je Ridgeback gecontroleerd  over diverse obstakels en hindernissen sturen, omgang met prikkels, zijn gedrag en lichaamstaal leren lezen. Lichaamsbewustzijn en zelfbeheersing van je RR trainen en zijn zelfvertrouwen vergroten. 

Het doel is een stabiele hond op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. 


Freestyle training buiten   

Tijdens de Freestyle training gaan we werken met natuurlijke prikkels en afleiding buiten. Hoe zorg je ervoor dat je Ridgeback uit zichzelf contact met jou zoekt? Wat kun je doen om zijn gedrag te beïnvloeden? Leren wat nodig is aan sturing en management in speciefieke situaties. 

In de lessen worden ras specifieke issues behandeld, aangelijnd en los van de lijn werken, spelgedrag, sociaal vaardig gedrag naar honden, fietsers, joggers en paarden, zelfbeheersing, lichaamsbewustzijn, recall etc. 

De training wordt gegeven door een gediplomeerd hondengedragstherapeut met ruime kennis en ervaring m.b.t. gedrag en lichaamstaal bij honden, in het bijzonder van Rhodesian Ridgebacks. Visie en werkwijze is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op hondengebied, vanuit welzijn van de hond.


Training data: zaterdag 9.30u of woensdag 10.00u
Kosten: De cursus bestaat uit totaal 8 lessen € 130,-.

Er wordt in kleine groepjes getraind met persoonlijke aandacht en begeleiding.
Men volgt deze cursus vaak meerdere keren aangezien je in 8 lessen nooit 'klaar' bent met de opvoeding of training van je Ridgeback.

 

De Ridgeback heeft in zijn eerste levensjaren structurele training en sturing nodig. Dit ras groeit in korte tijd op tot grote, sterke honden en wordt pas op latere leeftijd rustiger, rond 3e levensjaar. Het gedrag van de Rhodesian Ridgeback verandert naarmate ze ouder wordt o.a. meer waaks, zelfverzekerd, gereserveerd, eenkennig. Redenen om je Ridgeback doelbewust en passend te begeleiden in zijn jonge jaren, ter voorkoming van eventuele problemen.


Voor aanmelding of meer informatie Cursus RR ONLY  klik hier  info@mdogs.nl