MDOGS   
                                                        Wassenaar - Tel. 06-50 66 80 56           

RR ONLY - Rhodesian Ridgebacks ONLY 

Uniek: trainen in een groep met Rhodesian Ridgebacks!  

RR ONLY een unieke cursus speciaal voor Ridgebacks.
De cursus is een combinatie van training in het indoor Training Centre gecombineerd met training in het bos. 
Een fysieke en mentale uitdaging voor hond & baas! Verfijnd leren communiceren met je Ridgeback.

Je Ridgeback gecontroleerd  over een parcours van diverse obstakels en hindernissen sturen, omgang met prikkels, gedrag en lichaamstaal leren lezen. Lichaamsbewustzijn en zelfbeheersing van je RR verbeteren en zijn zelfvertrouwen vergroten. 
Het doel is een stabiele hond op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. 


Training buiten   

Tijdens de Freestyle training werk je met prikkels en afleiding buiten. Hoe zorg je ervoor dat je Ridgeback contact met jou maakt? Wat kun je doen om zijn gedrag te beïnvloeden? Leren wat nodig is aan sturing en management in specifieke situaties. 

In de lessen worden ras specifieke issues behandeld, aangelijnd en los van de lijn werken, spelgedrag, sociaal vaardig gedrag naar honden, fietsers, joggers en paarden, zelfbeheersing, lichaamsbewustzijn, contact met het baasje, recall etc. 

De training wordt gegeven door een gediplomeerd hondengedragstherapeut met ruime kennis en ervaring m.b.t. gedrag en lichaamstaal bij honden, in het bijzonder van Rhodesian Ridgebacks. Visie en werkwijze is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op hondengebied; vanuit het welzijn van de hond.

Training data: zaterdag 9.30u  (of doordeweeks afh. van de aanmeldingen)
Kosten: De cursus bestaat uit totaal 8 lessen € 130,-.

Geschikt voor Ridgebacks met een leeftijd van ca 5 a 6 maanden.
Er wordt in kleine groepjes getraind met persoonlijke aandacht en begeleiding.
Men volgt deze cursus vaak meerdere keren, aangezien de opvoeding en training van je Ridgeback meer vereist dan 8 lessen...

 

De jonge Ridgeback heeft duidelijke, consequente en vriendelijke sturing en begrenzing nodig. De hond groeit in korte tijd uit tot een groot en sterk individu, maar is mentaal en emotioneel gezien nog jong en onervaren.
De Rhodesian Ridgeback wordt rond het 2e/3e levensjaar pas rustiger en volwassen. Het gedrag van de Rhodesian Ridgeback verandert naarmate ze ouder worden, o.a. meer waaks, zelfverzekerd, gereserveerd, eenkennig. Redenen om je Ridgeback doelbewust te begeleiden in zijn jonge jaren, ter voorkoming van eventuele gedragsproblemen.

Voor aanmelding of meer informatie Cursus RR ONLY  klik hier  info@mdogs.nl