MDOGS   
                                             Training Centre, Katwijk aan Zee. Tel. 06-50 66 80 56           

RR ONLY 

 

Uniek:
trainen in een groep met Rhodesian Ridgebacks! 


RR ONLY is een unieke cursus speciaal voor Ridgebacks.
De training is in het indoor Training Centre gecombineerd met Freestyle lessen in het bos of op het strand!
Een fysieke en mentale uitdaging voor je Rhodesian Ridgeback. 

Je Ridgeback gecontroleerd  over diverse obstakels en hindernissen sturen, waarbij je leert werken met zijn specifieke gedrag en lichaamstaal. 
Lichaamsbewustzijn en zelfbeheersing van je RR trainen en zijn zelfvertrouwen vergroten. 

Het doel is een stabiele hond op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. 


Freestyle in het bos of op het strand!   

Tijdens de Freestyle lessen leer je omgaan met het gedrag van je Ridgeback met de nodige prikkels en afleiding buiten. Hoe kun je in deze context de aandacht van je hond krijgen, zijn opwinding niet onnodig laten oplopen en zijn gedrag beïnvloeden? Leren zien wat nodig is aan specifieke sturing en management in een bepaalde situatie. 

In de lessen worden ras specifieke issues behandeld, los van de lijn werken, sociaal vaardig gedrag naar honden/ fietsers/joggers/paarden, zelfbeheersing, lichaamsbewustzijn, recall etc. 

De training wordt gegeven door een gediplomeerd hondengedragstherapeut met ruime kennis en ervaring m.b.t. gedrag en lichaamstaal bij honden, in het speciaal bij Rhodesian Ridgebacks. Visie en werkwijze is volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op hondengebied.

Training data: zaterdag 9.30u /woensdag 10.00u
31 aug / 7, 14, 21, 28 sept / 5, 12, 19 okt

Kosten: De cursus bestaat uit totaal 8 lessen € 130,-.

In een kleine groep (circa 6 Ridgebacks), waardoor er extra persoonlijke aandacht en begeleiding mogelijk is.
Baas & RR volgen vaak een 2e of 3e cursus om verder te groeien samen en het maximale eruit te halen. Vooral de Rhodesian Ridgebacks hebben in hun eerste levensjaren regelmatige training en sturing nodig omdat ze pas op latere leeftijd echt volwassen worden (rond hun 3e levensjaar). Het gedrag van de Rhodesian Ridgeback verandert naarmate ze ouder en volwassen worden, ze worden op latere leeftijd over het algemeen meer waaks, meer zelfverzekerd, meer gereserveerd, meer eenkennig, meer kieskeurig....etc reden te meer om vooral in de jongere jaren je Ridgeback te blijven trainen en begeleiden.  

Voor aanmelding of meer informatie Cursus RR ONLY  klik hier  info@mdogs.nl