MDOGS - Maatwerk voor honden  
                                                                                     Miriam Nijdam  06 - 50 66 80 56  / info@mdogs.nl /  Wanneperveen        

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft consequente, vriendelijke , duidelijke sturing nodig, inclusief management, belonen en begrenzen. Een RR pup vertoont relatief veel bijtgedrag, de kunst is om niet gefrustreerd te raken en dit in goede banen te leiden. Een Ridgeback pup groeit in korte tijd uit tot een grote, sterke hond. Ondanks zijn formaat en kracht is een puber Ridgeback mentaal en emotioneel gezien nog onzeker, zoekend en onervaren, een juiste begeleiding is in deze fase extra belangrijk.


De Rhodesian Ridgeback is doorgaans pas op latere leeftijd volwassen. Rond het 2e/3e levensjaar worden ze aanzienlijk wijzer, rustiger, gehoorzamer. Het karakter en het gedrag van de Rhodesian Ridgeback ontwikkelt naarmate ze volwassen worden; het waakse gedrag en eenkennigheid neemt over het algemeen toe, ze worden meer gereserveerd, eenkennig en/of kieskeurig t.a.v. andere honden of mensen.
Het is belangrijk om je Ridgeback in zijn jonge jaren goed te begeleiden, behoeden voor negatieve ervaringen en zijn lichaamstaal goed te leren lezen. 
Een Ridgeback welzijnsgericht opvoeden en trainen, rekening houdend met ras specifieke eigenschappen en behoeften, voorkomt eventuele gedragsproblemen in de toekomst.

Maatwerk voor de Rhodesian Ridgeback bij MDogs:
-RR Puppy Socialisatie Traject
-RR ONLY PrePuber
-RR ONLY Basics
-Gedragstherapie Traject