Me and my dog
IMG_1615
Ardennen-Pieter-en-Lieneke-305[1]
ik liggend veluwe
Lotta[1]
IMG_0579
j en l en ik half liggend veluwe

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback heeft naast liefde, ook een vriendelijke sturing nodig met duidelijke regels en grenzen. Bij de opvoeding van een RR is een bepaalde mate van inzicht in hondengedrag alsmede kennis van hoe honden leren wel gewenst. Een Ridgeback pup vertoont over het algemeen relatief veel bijtgedrag, wees voorbereid, raak niet gefrustreerd, voorzie in behoeften. Een intelligent en zelfstandig ras als de RR heeft passende uitdaging nodig en dit begint als pup. Een Ridgeback pup groeit in korte tijd uit tot een grote, sterke jachthond. Ondanks het formaat en kracht is een puber Ridgeback mentaal en emotioneel gezien nog onervaren en in ontwikkeling; een juiste begeleiding is in deze fase extra belangrijk.

De Rhodesian Ridgeback is doorgaans pas later volwassen. Zo rond het 2e, 3e levensjaar worden ze gaandeweg wijzer, rustiger, gehoorzamer. De eigenschappen van een RR ontwikkelen gaandeweg, waaks gedrag en gereserveerdheid, kieskeurig t.a.v. andere honden of mensen kan toenemen. Het jachtinstinct kan tijdens de ontwikkeling ook meer naar boven komen.
Het is belangrijk om de Ridgeback in zijn jonge jaren goed te begeleiden waarbij je hem behoedt voor negatieve ervaringen en bijstuurt waar nodig.
Een Ridgeback welzijnsgericht opvoeden en rekening houden met ras specifieke eigenschappen en behoeften, voorkomt eventuele gedragsproblemen in de toekomst.