Me and my dog
IMG_1615
Ardennen-Pieter-en-Lieneke-305[1]
ik liggend veluwe
Lotta[1]
IMG_0579
j en l en ik half liggend veluwe

Hondentaal : Rhodesian Ridgeback Pom - teefje van 2020

Pom & Retriever
Vrolijk, fysiek en gelijkwaardig spel. De Labrador is wat meer onderdanig en opdringerig, bek en oren likken van Pom. Mooie pauzes tussendoor, vrolijke staarten en blije bekkies.

Pom & Alaskan Malamute
Pom is onder de indruk van de imposante reu, ze vindt het leuk en spannend tegelijk. Ze probeert hem te lezen, voorzichtig uitdagen, spelboog, kwispelen, zijdelings voor hem staan, lage, onderdanige houding. De reu blijft redelijk stoïcijns liggen.

Pom & Vizsla
Beide honden naderen op afstand en gaan frontaal stil staan. Pom kijkt als eerste weg, daarna de Vizsla. Als Pom voor de tweede keer weg kijkt is dat een teken voor de Vizsla om te naderen, beleefd in een licht flauwe bocht en kwispelend. Na wat snuffel is de spanning er af en kan er gerend worden samen.

Pom & Rhodesian Ridgeback
Zij kennen elkaar van RR Only training en ontmoetingen in het bos. De intacte reu heeft veel interesse in Pom en blijft zijn charmes in de strijd gooien. Pom wil wel de interactie en aandacht maar niet het rijgedrag, ze blijven om elkaar heen draaien. De reu blaft wat uit frustratie, maar hij is wel in zijn element. Twee jonge Ridgebacks in ontwikkeling, op avontuur en ontdekkingstocht.

Pom & Saluki
Pom is even onder de indruk van de twee grote Saluki's. Ze borstelt, gaat wat van zich af happen en slaan. Na een pauze met over en weer beleefd wegkijken is de druk van de ketel en ontstaat er prachtig spel. Spel tussen twee atletische, razendsnelle jachthonden met hoge snelheden en scherpe wendingen.

Pom & Duitse Dog
Pom wil wel spelen met de jonge Duitse Dog, maar het teefje is fysiek zoveel groter en sterker dat maakt het af en toe wel spannend. Pom staat even stil voor een pauze, er wordt door beide kort en snel weg gekeken en de Duitse Dog gaat al snel weer over tot fysiek spel. Voor Pom is het wel genoeg en zoekt steun bij haar baasjes.

Pom & Labrador Retriever
Deze Labrador reu komt Pom vaker tegen in het bos, hij is jong, vrolijk, houdt van fysiek spel en is gecharmeerd van Pom. Het is leuk spel, maar ze steken elkaar ook aan en de opwinding stijgt. Je ziet Pom borstelen en maaien met de poten. Twee jonge individuen, vol in ontwikkeling.

Pom & Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Rustige, beleefde benadering door beide honden. Uitdaging tot spel over en weer met mooie, verfijnde communicatie en signalen.

Pom & Duitse Herder
De communicatie verloopt niet soepel, de Herder blijft strak kijken in reactie op de signalen van Pom, waardoor zij het spannend vindt. Dit maakt dat Pom weg rent, afhaakt, steun zoekt bij mij en er geen ruimte ontstaat voor spel.