Me and my dog
IMG_1615
Ardennen-Pieter-en-Lieneke-305[1]
ik liggend veluwe
Lotta[1]
IMG_0579
j en l en ik half liggend veluwe

Hondentaal: Rhodesian Ridgeback Jools - teefje van 2016

Jools & Labrador Retriever
Jools kijkt meerdere keren beleefd en conflict vermijdend weg terwijl de Labrador reu nadert. De Labrador kijkt ook een paar keer weg, maar iets subtieler, terwijl hij frontaal richting Jools blijft lopen.

Jools & jachthond
De jachthond staat stil en heeft een voorzichtige kwispel. Als hij kort weg kijkt, reageert Jools hier op door ook even weg te kijken. Subtiel doch duidelijk, beide honden beleefd. Let op hoe de jachthond aan het einde weg schiet, hij vond het best spannend.

Jools & Vizsla
De jonge Vizsla reu wil graag spelen en doet erg zijn best om Jools uit te dagen. Hij maakt een mooie spelboog, springt enthousiast om haar heen, daagt uit met poten. De reu is enthousiast maar tegelijkertijd voorzichtig en beleefd. Jools kijkt eerst een paar keer weg en gaat dan over tot spel.

Jools & Spaniël
Jools nadert de intacte reu rustig en beleefd in een flauwe bocht in plaats van frontaal. Als ze dicht bij hem is, staat ze afwachtend stil, beleefd, het is aftasten door beide honden, beide kijken weg. Er wordt gekwispeld, om elkaar heen gesprongen, er ontstaat mooi spel met spelbogen over en weer.

Jools & Chihuahua
De Chihuahua komt in de richting van ons territorium (bankje) waarop Jools hem/haar nadert. De Chihuahua blaft naar Jools, deze reageert door beleefd stil te staan en weg te kijken. De Chihuahua kijkt beleefd weg en ontspant, waarop Jools weer nadert en stil staat. Aftasten en als de Chihuahua weg kijkt, haakt Jools af en keert terug naar het bankje.

Jools & Rhodesian Ridgeback
De jonge, onervaren puber reu wil actie, gek doen, spelen; Jools probeert hem duidelijk te maken dat zij dat niet wil. De blije reu springt, blaft uitnodigend en een beetje baldadig naar Jools, waarop zij stoïcijns stil blijft staan en weg kijkt. De reu begrijpt de boodschap, hij kijkt ook weg. Stap voor stap de hondentaal leren.

Jools & Beagle
Beide honden staan even stil aan het begin van de ontmoeting. De Beagle reu kijkt als eerste beleefd weg, Jools antwoordt hier op door ook weg te kijken en dan is het playtime! Het spel duurt niet lang, aangezien de Beagle snel weer in zijn eigen wereldje zit, geurtjes en zijn neus achterna...typisch gedrag voor een Beagle.

Jools & Border Collie
Een bekende honden-vriendin bij de hondendagopvang.
Liggend spelen op een klein oppervlak, veel fysiek contact, poten, bek, liefdes-beetjes, bekvechten. Jools is groter en sterker dan de Border Collie, dus moet zij zich iets beheersen en inhouden. Jools creëert af en toe een pauze, kijkt af en toe weg om de intensiteit te laten zakken. Mooi spel, mooie match.