Me and my dog
IMG_1615
Ardennen-Pieter-en-Lieneke-305[1]
ik liggend veluwe
Lotta[1]
IMG_0579
j en l en ik half liggend veluwe

GEDRAGSTHERAPIE

Heb je hulp nodig bij het gedrag van je hond?
Zie je door de bomen het bos niet meer?
MDogs biedt maatwerk, passend bij het individu.


Het is fijn als je hond kan functioneren in onze drukke maatschappij en conflict vermijdend gedrag vertoont naar mens en dier, zonder angst, frustratie of agressie. Een hond die lekker in zijn vel zit, in contact staat met jou en bereikbaar is voor communicatie.
Een mooi streven, vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

GEDRAGSTHERAPIE IS ALTIJD MAATWERK


Een gedragsverandering teweeg brengen bij honden is iets heel anders dan gehoorzaamheid aanleren zoals zit, af, blijf, volg ed. Gedrag wordt veroorzaakt door bepaalde emoties, leerervaringen, genen. Een gedragstherapeut is opgeleid om te werken met gedrag en emotie van honden, om lichaamstaal van honden correct te lezen en interpreteren. Met wetenschappelijk onderbouwde kennis kunnen oorzaken van probleemgedrag worden achterhaald en kan er bepaald worden welke therapiemethoden inzetbaar en haalbaar zijn.

Als gecertificeerd gedragstherapeut maakt MDogs deel uit van het professionele netwerk van DogVision.
Voor meer info en de netwerkkaart zie website DogVision.

Als hondengedragstherapeut help ik je om inzicht te krijgen in het gedrag van je hond, begrijpen waarom hij doet wat hij doet.
Het gedrag van de hond wordt geobserveerd in de (thuis) situatie of context waarin het ongewenste gedrag optreedt. Advies en een behandelplan is altijd op maat, afgestemd op de hond.
Elke hond is anders, geen casus is hetzelfde, daarom is er geen standaard aanpak of oplossing bij het werken aan hondengedrag. Dit is ook een van de redenen dat goedbedoeld advies van omgeving (buurman, vriend, familie, facebook) niet werkt.
Bij ongewenst gedrag van je hond kun je het beste zo spoedig mogelijk hulp inschakelen van een gecertificeerd hondengedragstherapeut. Allerlei tips of adviezen uitproberen zonder te weten waar je goed aan doet, doet vaak meer kwaad dan goed.
Het doel van gedragstherapie is het probleem hanteerbaar te maken, gericht op blijvende oplossingen, binnen realistische verwachtingen.

Gedragstherapie is heel mooi maar ook echt hard werken met inzet van het baasje. Werken aan gedrag vereist geduld, kritisch kijken naar je eigen gedrag en de signalen van je hond en bereid zijn om dingen anders te doen dan voorheen. Het is belangrijk dat bestaande, ingesleten gedragspatronen worden herkend en doorbroken, waarbij gaandeweg verandering wordt gerealiseerd met nieuwe gedragspatronen. Gedragstherapie is geen tovertruc, 

maar effectief werken aan gedrag en alles wat hier aan ten grondslag ligt.
Gedurende het traject is er persoonlijk contact via mail of telefoon, je krijgt advies en coaching waar nodig.


Aanmelden Gedragstherapie traject klik hier info@mdogs.nl

Het Gedragstherapie Traject omvat:


-Ter voorbereiding een telefonische sessie over de aanpak (theorie+praktijk).
-Invullen van een vragenlijst en aanleveren videomateriaal m.b.t. het gedrag.
-Gedragsconsult aan huis of op locatie (1,5 uur tot max. 2 uur) met observatie, probleemanalyse, oorzaken achterhalen, persoonlijk advies, eerste stappen in praktijk brengen.
-Binnen 2 a 3 weken na het consult een vervolgsessie van 1 uur. De vervolgsessie is op z'n laatst na 1,5 maand.
-Advies en coaching op afstand tot 1,5 maand na het consult (mail/telefoon).
-Aanvullende theorie voor meer inzicht en begrip.


Kosten Gedragstherapie vanaf € 275,-.


Het plan van aanpak, de exacte kosten, eventuele doorverwijzing e.d. volgen na verdere bespreking van de hulpvraag.